Πολλές φορές η λογοτεχνία συνυφαίνεται με αληθινές ιστορίες, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό κράμα μύθου και πραγματικότητας, το όποιο ως αφήγημα συναρπάζει τον υποψήφιο αναγνώστη, εξάπτει την αναγνωστική του περιέργεια και φυσικά προκαλεί πλήθος συναισθηματικών συγκινήσεων.

Σε αυτή την λογοτεχνική κατηγορία ανήκουν τα μυθιστορήματα της αεικίνητης δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, η οποία εδώ και δεκαετίες υπηρετεί το αστυνομικό ρεπορτάζ εξιχνιάζοντας μία πληθώρα στυγερών εγκλημάτων που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Η Αγγελική Νικολούλη εμφανίστηκε στον λογοτεχνικό χώρο με το μυθιστόρημα «Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου». Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το 2ο μυθιστόρημα της «Θάνατος με χείλη κόκκινα», ενώ το 3ο λογοτεχνικό της έργο φέρει τον τίτλο «Έρωτας φονιάς». Σε λίγο καιρό, συγκεκριμένα στις 23 Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 4ο μυθιστόρημα της, που θα έχει τον τίτλο «Θα γίνω η σκιά σου» και το οποίο μπορείτε να προπαραγγείλετε εδώ.

Η γραφή της κυρίας Νικολούλη λιτή, απελευθερωμένη από περιττές λογοτεχνικές φιοριτούρες, με αρκετά δημοσιογραφικά στοιχεία συνθέτει μία έντονα κινηματογραφική ατμόσφαιρα, που διέπεται από μεγάλες δόσεις μυστηρίου, ατμόσφαιρα η οποία παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό τη λύση της αστυνομικής υπόθεσης!

Οι μυθιστορηματικές ιστορίες της συγγραφέως αποτελούν υποθέσεις αληθινών εγκλημάτων, στα οποία η παρουσία της δημοσιογράφου αποδείχτηκε καθοριστική για την επίλυση τους. Σαφώς για ευνόητους λόγους τα στοιχεία των προσώπων καθώς και κάποια αμελητέας σημασίας γεγονότα έχουν παραποιηθεί. Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην απόλαυση του μυθιστορήματος, κι ας ανακαλύψει ο υποψήφιος αναγνώστης την υπόθεση στην οποία αναφέρεται η συγγραφέας, καθώς και τον ένοχο αυτής, πριν ολοκληρώσει την ανάγνωση.

Η κυρία Νικολούλη χωρίς ίχνος επικριτικής διάθεσης, επιχειρεί μέσα από τα βιβλία της να εξετάσει σφαιρικά τις υποθέσεις στις οποίες αναφέρεται, ενώ καθώς προχωρά και εξελίσσεται από βιβλίο σε βιβλίο, ούσα πιο έμπειρη συγγραφικά, προσπαθεί και καταφέρνει επιτυχώς να παρουσιάσει με εξαιρετική ακρίβεια τον ψυχικό κόσμο τόσο του θύματος, όσο και του θύτη, καθώς και την μεταξύ τους σχέση, βουτώντας στα άδυτα νερά του παρελθόντος των προσώπων και στα γεγονότα που τους καθόρισαν και διαμόρφωσαν την ψυχοσύνθεση τους.

Η συγγραφέας δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει, ούτε και να επιρρίψει ευθύνες και να παρουσιάσει την παθογένεια που εμφανίζει το σύστημα της ελληνικής αστυνομίας. Η κυρία Νικολούλη μέσα από τα βιβλία της επιχειρεί να αναδείξει στο αναγνωστικό κοινό και να του δώσει μία μικρή έστω γεύση από τις σκοτεινές πλευρές που ζουν μέσα στους ανθρώπους, τις πλευρές εκείνες που τα πρωτόγονα ένστικτα κυριαρχούν και καθορίζουν τις πράξεις του, πλευρές που νεκρώνουν κάθε ίχνος ανθρωπιάς και οδηγούν στα πιο ειδεχθή εγκλήματα.

Εν αναμονή του νέου της μυθιστορήματος αξίζει να αναζητήσετε τα προηγούμενα της, καθώς και πακέτα του νέου με κάποιο παλιό, τα οποία σας προσφέρουμε με έκπτωση 30%!

Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου

Θάνατος με χείλη κόκκινα

Έρωτας φονιάς

Φως στο Τούνελ

Σετ Αγγελική Νικολούλη - Θα γίνω σκιά σου + Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου

Σετ Αγγελική Νικολούλη - Θα γίνω σκιά σου + Θάνατος με χείλη κόκκινα

Σετ Αγγελική Νικολούλη - Θα γίνω σκιά σου + Έρωτας φονιάς

Σετ Αγγελική Νικολούλη - Θα γίνω σκιά σου + Φως στο Τούνελ