Μενού
Καλάθι Αγορών

Ερευνητικές και διδακτικές προσεγγίσεις για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση

Ερευνητικές και διδακτικές προσεγγίσεις για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση
-10 %

Οι σύγχρονες προσεγγίσεις στην έρευνα και διδασκαλία των Φυσικών Επιστηµών στην προσχολική ηλικία επικεντρώνονται σε βιωµατικές και διερευνητικές εµπειρίες µάθησης που ενισχύουν την περιέργεια, την κριτική σκέψη και την αγάπη για την επιστήµη. Οι εκπαιδευτικοί αξιοποιούν διαθεµατικές προσεγγίσεις όπως η STEAM, προκειµένου να προσφέρουν µια ολιστική προσέγγιση που ενθαρρύνει τους µικρούς µαθητές να εξερευνήσουν και να εφαρµόσουν τις επιστηµονικές τους γνώσεις. Ένα σύγχρονο εργαλείο της διαθεµατικής προσέγγισης αποτελεί η εκπαιδευτική ροµποτική, η οποία προσφέρει µια βιωµατική και ελκυστική πλατφόρµα για παιδιά µέσω της οποίας καλλιεργούνται βασικές έννοιες µηχανικής, η λογική συλλογιστική και υπολογιστική σκέψη. Επιπλέον, η εισαγωγή των τεχνών και της δηµιουργικότητας στο πλαίσιο της STEAM εκπαίδευσης επιτρέπουν στα παιδιά να εκφράσουν τις ιδέες τους πολυτροπικά. Η ενσωµάτωση των παραπάνω καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών και προωθεί µια ευρύτερη κατανόηση της διασύνδεσης των διαφορετικών επιστηµονικών κλάδων. Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται οι εκπαιδευτικές δράσεις σε µη τυπικούς χώρους µάθησης όπως το µουσείο, στο οποίο οι µαθητές έρχονται σε επαφή µε διαδραστικά εκθέµατα και εκπαιδευτικά προγράµµατα κατάλληλα για την ηλικία τους. Εξίσου σηµαντική στην προσχολική ηλικία είναι η εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία, µέσω της οποίας οι µαθητές αναπτύσσουν µια ολιστική κατανόηση της αλληλεξάρτησης µεταξύ της ανθρώπινης κοινωνίας και της φύσης και έχουν τη δυνατότητα να γίνουν φορείς θετικής αλλαγής µε ορίζοντα ένα βιώσιµο µέλλον. Συνεπώς, οι σύγχρονες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των φυσικών επιστηµών για την προσχολική εκπαίδευση παρέχουν µια σταθερή βάση για επιστηµονικό γραµµατισµό και διά βίου µάθηση και προετοιµάζουν τα παιδιά για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Σοφία Αγιοπετρίτου / Αγγελική Βελλοπούλου / Ευθυµία Γώτη / Μηνάς Δασυγένης Σταυρούλα Δηµητρά / Αγγελική Δηµητρακοπούλου / Γεώργιος Ζαχαρής / Δηµήτρης Ζιούζιος Δηµήτρης Θεοδωρακόπουλος / Μιχάλης Ιωάννου / Μιχαήλ Καλογιαννάκης / Αναστασία Καλογιαννίδου Μαρία Καµπεζά / Ελένη Κολοκούρη / Αθηνά-Χριστίνα Κορνελάκη / Μάτα Κορτζή Αλεξάνδρα Κοσκολού / Γεώργιος Κρητικός / Ανθούλα Μαΐδου / Ευαγγελία Μανταδάκη Αδαµαντία Μαργαρίτη / Στυλιανός Μαστρογιαννάκης / Πολυξένη Μήτση / Μαρία Μπιρµπίλη Αθανασία Μπραγιάντση / Θαρρενός Μπράτιτσης / Μαριάνθη Νάστου / Γεωργία Νάτσιου Ειρήνη Νικολάου / Παρασκευή Νταλαούτη / Πηνελόπη Παπαδοπούλου / Χριστίνα Παπαζήση Μαρία Παπανδρέου / Κατερίνα Πλακίτση / Χαρίτων Πολάτογλου / Δηµήτρης Πρωτοπαπάς Χαρίκλεια Ρεκούµη / Μαρία Σακελλαρίου / Βασιλική Σκένδου / Μιχαήλ Σκουµιός Ευθύµιος Σταµούλης / Παναγιώτα Στράτη / Ελένη Τσέου / Ιωάννα Τσολοπάνη Γεώργιος Φεσάκης / Αικατερίνη Φλώρου / Μάρθα Χάιτα / Ευφροσύνη Χατζηλία / Ζωή Ψαροµηλίγκο

Ερευνητικές και διδακτικές προσεγγίσεις για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση
Βιβλία
Εκδότης Πατάκη
Ημ. Έκδοσης 29-11-2023
Σελίδες 496
ISBN 978-618-07-0153-1

Οι παραγγελίες αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό και με τους παρακάτω τρόπους:

1. Συνεργαζόμαστε με την Εταιρεία Ταχυμεταφορών (Couriers) ELTA Courier (το κόστος μεταφοράς καθορίζεται από το βάρος του δέματος, που ξεκινάει από € 2,9 για συνολικό βάρος παραγγελίας έως 2 κιλά).

2. ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Πανελλαδικά για αγορές συνολικής αξίας € 25 και άνω.

3. ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ από εμάς για αποστολές εντός των ορίων της πόλης της Λάρισας και σε ακτίνα 10χλμ.

4. Παραλαβή από το κατάστημά μας στην οδό Κύπρου 47 στο κέντρο της Λάρισας. (χωρίς καμία επιβάρυνση)


Σε περίπτωση που επιλέξετε ως μέθοδο αποστολής Εταιρεία Ταχυμεταφορών (COURIER) η αποστολή θα πραγματοποιηθεί σε 2 εργάσιμες ημέρες, αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. μεγάλος όγκος των αποστολών) μπορεί να καθυστερήσει το ανώτερο 4 εργάσιμες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει οποιαδήποτε διαφορά στα έξοδα αποστολής, από αυτά που υπολογίζονται αυτόματα, κατά την καταχώρηση της παραγγελίας σας, θα ενημερωθείτε σχετικά και μετά τη συγκατάθεσή σας, θα προχωρήσουμε στην τροποποίηση και εκτέλεση της παραγγελίας.

Γράψτε μια κριτική

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
  • Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
  • Βάρος: 0.85kg
  • Κωδικός: 9786180701531
24.30€
27.00€
Χωρίς ΦΠΑ: 22.92€
Χρησιμοποιούμε cookies για να έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Περισσότερες Πληροφορίες