Μενού
Καλάθι Αγορών

1936 - Η επιβολή της δικτατορίας Μεταξά

1936 - Η επιβολή της δικτατορίας Μεταξά
-10 % Εκτός Αποθέματος

Η δικτατορία Μεταξά δεν ήταν επιγέννημα μόνον του αδιεξόδου ενώπιον του οποίου βρέθηκε ο πολιτικός κόσμος το 1936, αλλά υπήρξε η κορύφωση ενός φαινομένου –του Εθνικού Διχασμού– που ταλάνισε την Ελλάδα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η επιβολή του μεταξικού καθεστώτος υπήρξε μια αναπόφευκτη εξέλιξη. Η κατάρρευση του κοινοβουλευτικού συστήματος ήταν ένα σενάριο που στα μέσα του 1936 συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες, αλλά μπορούσε να αποφευχθεί.

Η παρούσα μελέτη φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες επιβλήθηκε η δικτατορία Μεταξά: Σε ποιον βαθμό η κρίση νομιμοποίησης του δημοκρατικού πολιτεύματος των ετών 1915-1935 καθιστούσε αναπόφευκτη τη διολίσθηση της Ελλάδας σε μη κοινοβουλευτικές λύσεις; Ποια ήταν η σημασία του αποτακτικού ζητήματος στην πορεία προς τη δικτατορία; Μπορούσαν τα πολιτικά κόμματα να βρουν λύσεις κυβερνησιμότητας εντός του υφιστάμενου κοινοβουλευτικού πλαισίου ή μήπως το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Ιανουαρίου καθιστούσε αδύνατη τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας; Για ποιον λόγο το Κόμμα Φιλελευθέρων υποστήριξε, αρχικά (και σε κοινοβουλευτικό πλαίσιο), τη «λύση» Μεταξά; Ήταν υπαρκτός ο «κομμουνιστικός κίνδυνος», τον οποίο επικαλέστηκε ο Μεταξάς για να δικαιολογήσει την εκτροπή της 4ης Αυγούστου, ή αποτελούσε πρόφαση για να εκμαιεύσει τη συναίνεση του βασιλιά Γεωργίου Β΄ στην εγκαθίδρυση δικτατορίας;

Χρονιές που σημάδεψαν τη Νεοελληνική Ιστορία
Ιστορικά βιβλία στα οποία οι συγγραφείς τους καταπιάνονται με χρονιές που σημάδεψαν τη νεοελληνική ιστορία παρουσιάζοντας όλα τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια καθεμιάς από αυτές και αποδεικνύοντας την ξεχωριστή σημασία της στον ρου της ιστορίας.

1936 - Η επιβολή της δικτατορίας Μεταξά
Βιβλία
Συγγραφέας Μανόλης Κούμας
Σειρά Χρονιές που σημάδεψαν τη Νεοελληνική Ιστορία
Εκδότης Μεταίχμιο
Ημ. Έκδοσης 04-04-2022
Σελίδες 336
ISBN 978-618-03-2985-8

Οι παραγγελίες αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό και με τους παρακάτω τρόπους:

1. Συνεργαζόμαστε με την Εταιρεία Ταχυμεταφορών (Couriers) ELTA Courier (το κόστος μεταφοράς καθορίζεται από το βάρος του δέματος, που ξεκινάει από € 2,9 για συνολικό βάρος παραγγελίας έως 2 κιλά).

2. ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Πανελλαδικά για αγορές συνολικής αξίας € 25 και άνω.

3. ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ από εμάς για αποστολές εντός των ορίων της πόλης της Λάρισας και σε ακτίνα 10χλμ.

4. Παραλαβή από το κατάστημά μας στην οδό Κύπρου 47 στο κέντρο της Λάρισας. (χωρίς καμία επιβάρυνση)


Σε περίπτωση που επιλέξετε ως μέθοδο αποστολής Εταιρεία Ταχυμεταφορών (COURIER) η αποστολή θα πραγματοποιηθεί σε 2 εργάσιμες ημέρες, αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. μεγάλος όγκος των αποστολών) μπορεί να καθυστερήσει το ανώτερο 4 εργάσιμες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει οποιαδήποτε διαφορά στα έξοδα αποστολής, από αυτά που υπολογίζονται αυτόματα, κατά την καταχώρηση της παραγγελίας σας, θα ενημερωθείτε σχετικά και μετά τη συγκατάθεσή σας, θα προχωρήσουμε στην τροποποίηση και εκτέλεση της παραγγελίας.

Γράψτε μια κριτική

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
  • Διαθεσιμότητα: Εκτός Αποθέματος
  • Βάρος: 0.40kg
  • Κωδικός: 9786180329858
14.94€
16.60€
Χωρίς ΦΠΑ: 14.09€
Ετικέτες: Μεταίχμιο , Ιστορία
Χρησιμοποιούμε cookies για να έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Περισσότερες Πληροφορίες